Kaj je Drupal?

Drupal je vodilni odprtokodni CMS (Content Management System, slovensko sistem za upravljanje vsebin) za zahtevne digitalne izkušnje, ki dosežejo vašo ciljno skupino prek več kanalov.

Drupal je odprtokodni CMS, ki vam omogoča ustvarjanje zahtevnih, elegantnih in zmogljivih digitalnih izkušenj. 

Drupal je programska oprema za upravljanje vsebin. Uporablja se za izdelavo številnih spletnih strani in aplikacij, ki jih uporabljate vsak dan. Drupal ima odlične osnovne funkcije, na primer preprosto ustvarjanje vsebin, zanesljivo delovanje in odlično varnost. Prednost Drupala je tudi fleksibilnost, saj je modularnost ena od temeljnih načel Drupala. Orodja Drupala vam pomagajo zgraditi vsestransko strukturirano vsebino, ki je nujna za dinamične spletne izkušnje. 

Prav tako je odlična izbira za oblikovanje integriranih digitalnih platform. Lahko ga nadgradite s katerimkoli od več tisoč dodatkov. Moduli razširjajo funkcionalnost Drupala. Teme vam omogočajo prilagajanje predstavitve vaših vsebin. Distribucije Drupal funkcionalnosti so zapakirane na način, da jih lahko uporabite kot začetne komplete. Te komponente se med seboj mešajo in ujemajo ter s tem izboljšujejo osnovne zmožnosti Drupala. Drupal lahko integrirate z zunanjimi storitvami in drugimi aplikacijami v vaši infrastrukturi. Nobena druga programska oprema za upravljanje vsebin ni tako vsestranska in razširljiva. 

Projekt Drupal je odprtokodna programska oprema, katero lahko vsakdo prenese, uporablja, z njo ustvarja in deli z drugimi. Temelji na načelih, kot so sodelovanje, globalizem in inovacije. Drupal deluje pod pogoji GNU General Public License (GPL) in je brez licenčnin. Drupal bo vedno brezplačen.

Drupalov sistem za upravljanje vsebin poganja številne digitalne izkušnje, ki jih imate radi. In Drupal bo vedno brezplačen.

out of the box

Ustvarjajte izven okvirjev

Danes imate na voljo ogromno rešitev za spletne strani, ki so narejene serijsko. Drupal vam omogoča, da ustvarite edinstvene rešitve, prilagojene vašim potrebam.

Drupal je odprtokodni CMS, ki vam omogoča ustvarjanje zahtevnih, elegantnih in zmogljivih digitalnih izkušenj. Izkoristite arhitekturo platforme, prilagodljivo upravljanje in neprekosljivo razširljivost gradnje spleta prihodnosti.  

Drupal aktivno razvija preko 100.000 razvijalcev iz celega sveta

Drupal skupnost je ena največjih odprtokodnih skupnosti na svetu - več kot 1.000.000 strastnih razvijalcev, oblikovalcev, strategov, koodinatorjev, urednikov in sponzorjev, ki delujemo skupaj. Izdelujemo Drupal, nudimo podporo, ustvarjamo dokumentacijo, omogočamo priložnosti mreženja in še mnogo več. Naša skupna zaveza do odprtokodnega sistema premika projekt Drupal naprej. Novi člani so vedno dobrodošli. 

Uporabniki Drupala

Drupal je platforma, ki jo nekatere države (ZDA, Francija) in mesta (London) uporabljajo za komuniciranje s svojimi prebivalci. Uporabljajo jo tudi medijske družbe, kot so BBC, NBC in MTV UK, ki se osredotočajo na obveščanje in zabavo ljudi po vsem svetu. Drupal je del organizacije Amnesty International in Univerze v Oxfordu, ki si prizadevata, da bi svet postal boljši. Preberite Drupal študije, ali si oglejte seznam organizacij s profili na Drupal.org.
 

Kako začeti?

Ste pripravljeni ustvariti nekaj neverjetnega? Pričnite s pregledom navodil za delo z Drupalom in preberite njegove tehnične zahteve. Nato preverite vnaprej ustvarjene Drupalove rešitve ali prenesite Drupalovo osnovo. V naslednjem koraku lahko razširite in izboljšate svoje delo z moduli, s temami in prevodi. Možnosti so neskončne. 

Drupal je zmogljiva platforma, ki je navdihnila novo generacijo digitalnih izkušenj. Za čim hitrejšo usvojitev znanja, je skupnost pripravila strokovno dokumentacijo, ki vam pomaga pri vašem začetku. 

Drupal uporabniški priročnik 

Ta vodnik je napisan predvsem za uporabnike z minimalnim poznavanjem sistema za upravljanje vsebin Drupal. Vsebine vam bodo pomagale pri nameščanju, upravljanju, gradnji spletnih mest in vzdrževanju spletnega mesta temelječega na Drupalu. Priročnik je primeren tudi za uporabnike z že nekaj izkušnjami s trenutno ali prejšnjo različico Drupala, in si želijo razširiti ali osvežiti obseg svojih spretnosti ter znanj.